Skip navigation.
მთავარი

საძიებლები

ძიება ქართულ ბიბლიოთეკებში

Create your own Custom Search Engine
ძიება ქართულ ლექსიკონებში და ენციკლოპედიებში
Create your own Custom Search Engine
ძიება მსოფლიოს უნივერსიტეტების ღია სამეცნიერო არქივებში

Create your own Custom Search Engine

ღონისძიების ჩატარება ეროვნულ სამეცნიერო ბიბლიოთკაში

თქვენი ღონისძიების ჩასატარებლად ეროვნულ სამეცნიერო ბიბლიოთკაში, გთხოვთ, შეავსოთ სააპლიკაციო ფორმა და გადგმოგზავნოთ ელექტრონულ მისამართზე: infopr@sciencelib.ge

ახალი გამოცემები

e9ed5f5840d3

Багатурия Н. Ш. Грузинское Виноделие. Теория и практика / Рец. Н. А. Бегиашвили; Комп. вёрстка: З. Г. Одишвили. – [Тб., 2010]. – 210 с.: табл., рис.

ბაღათურია ნ. შ. მეღვინეობა საქართველოში. თეორია და პრაქტიკა / რეც. ნ. ბეგიაშვილი; კომპ. ვერსია: ზ. ოდიშვილი. – [თბ., 2010]. – 210 გვ.: ტაბ., სურ.
ISBN 978-9941-0-2534-1

წიგნი წარმოადგენს საქართველოს უძველესი კულტურის მეღვინეობის საკმაოდ ვრცელ მიმოხილვას. საქართველო აღიარებულია მეღვინეობის სამშობლოდ, აქ მზადდება როგორც თეთრი სუფრის, ასევე ნახევრად მშრალი ღვინოები. ასეთი ტექნოლოგიით, შემდგომში ქვევრში შენახული სასმელი, იღებს უნიკალურ თვისებებს. ავტორი ეყრდნობა ჰომეროსის ადრეულ წყაროებს ქართული ღვინის დახასიათების შესახებ და დაწვრილებით აღგვიწერს ღვინის ტექნოლოგიას.
 სწორედ ამ კულტურის ფორმულირებას და დამკვიდრებას ეხება ნაშრომი. მასში სისტემაშია მოყვანილი სამეცნიერო გამოკვლევები ბიოქიმიურ და ტექნოლოგიურ მოღვაწეობებში.
 წიგნში მრავლად შეხვდებით სქემებსა და ტაბულებს, რომლებიც დაწვრილებით აჩვენებს ტექნოლოგიურ, საფეხურებრივ ცვლილებებს ამ საქმეში. აქვეა ყურძნის სხვადასხვა ჯიშების ფერადი ილუსტრაციებიც.